keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Mista on meidan perhe tehty?


Tassa ovat lapseni yhteispotretissa!
10-,8-ja 7-vuotiaat tyttaret seka 1,5 vuotias poika.
Lapsilleni olen puhunut suomea heidan syntymastaan lahtien.He ymmartavat puheen,mutta vastaavat minulle hebreaksi,valitettavasti!
Mutta suomen kieli loytyy heiltakin kummasti Suomessa ,kun vain haluavat ja onhan se hieno kielikylpy heille kuulla muutaman viikon pelkkaa suomea ja selvasti suomen kieli kehittyy.
Tytot ovat viela kesakuun loppuun asti koulussa ja sitten alkaa kahden kuukauden kesaloma.
Taalla koulua on 6-paivana viikossa,koulu aloitetaan jo 6-vuotiaana ja koulupaivat ovat aika pitkat tassa tyttojen koulussa,8.30-15.00 ekaluokasta lahtien.
Koulu on taide-ja musiikkipainotteinen ja onpa heilla pihalla oma kasvihuonekin,jossa kasvattavat kasveja ja kukkia ja nain oppivat kaytannonbiologiaa.
Mieheni on jalkapallovalmentaja ja itse olen lastenhoitaja,talla hetkella hoidan kotona oman pojan lisaksi kahta hoitovauvaa.
Tanaan on ollut tavallista kuumempi,mittari kohosi 36 asteeseen.Tekisi mieli pulahtaa parvekkeella pieneen lasten uima-altaaseen,jonne laitoin pojan polskimaan iltapaivalla.
Alkaa kivitalokin jo lammeta,kun kuumuutta on kestanyt jo muutaman viikon.Meidan talossa ei ole ilmastointia(koska Jerusalemissa ilmankosteus ja lampo ei kohoa niin korkealle kuin muualla maassa!!Hah!)
Paivat viela menettelee,mutta hankalinta on oisin.Joskus menen keskella yota kylmaan suihkuun ja maran lakanan alle nukkumaan.
Mutta eipas valiteta.Ja saanhan ainakin Suomilomalla hengittaa raikasta ilmaa ja sateen jalkeista tuoksua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti