keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Kesan muisteluaMinulla ei ole yksinkertaisesti ollut aikaa tutkia kameran ongelmaa,kun en saa kuvia siirrettya koneelle,joten laitan tanne minun todella huonotasoisella kannykkakameralla otettuja kuvia.

Minun piti jo elokuussa laittaa tanne kuvia Eilatin matkaltamme,mutta nyt ne tulee vahan myohemmin.

Emme ole moneen vuoteen(lahes 10) lomailleet Eilatissa ja tana kesana paatimme sen tehda.
Perinteisen hotelliloman sijaan vuokrasimme sielta yksityisen villan ja vietimme siella ihanan rentouttavan loman.Vuokraamisessakin tapahtui aika janna juttu,silla mieheni tutki netista hintoja ja Bookingin kautta soitti villan omistajalle.
Vahan aikaa juteltuaan tuli ilmi,etta omistaja asuu myos Jeruselemissa,vielapa samalla kadulla meidan kanssa ja loppujen lopuksi mieheni ja omistaja tunsivat toisensa!
Eilat sijaitsee Israelin etelaisessa karjessa Punaisenmeren rannalla.
Lahes 50.000 asukkaan kaupungin paaelinkeino on turismi.
Aurinko paistaa siella 360 paivaa vuodessa.Tosin siella ei ole kostea ilmasto,joten elokuussakin kesan kuumimpana kuukautena ilma ei tuntunut liian kuumalta ja lakahdyttavalta.
Tosin saimme pulahtaa uima-altaaseen milloin huvitti;aamuvarhain ja iltamyohaan,puhumattakaan altaassa pulikoinnista keskipaivan kuumimpaan aikaan...Vierailimme vedenalaisella havainnointiasemalla(Underwater Observatory Marine Park),jossa paasee 6 metrin  syvyyteen tarkkailemaan meren elamaa.
Siella on myos useita akvaarioita seka hai-ja kilpikonna-altaita.
Eilat on erittain suosittu sukeltajien keskuudessa,silla siella on aivan huippu vedenalainen maailma.Meri tarjoaa myos mahdollisuuden sukeltamisen lisaksi uimiseen,snorklaukseen,surffaamiseen,vesihiihtoon,banaaniveneajeluun tai vaikka laskuvarjoliitoon.
Rannasta voi myos vuokrata polkuveneen tai tehda muutaman tunnin risteilyn merella.Hotellitarjontaa on laidasta laitaan.Halvempitasoisista huippuluokan hotelleihin.
Taman kuvan otin aivan Jordanian rajalta Eilatin kaupunkia kohti viimeisiin hotelleihin saakka.

Aivan uutta on nama caravaanialueet,jollainen oli tullut myos Eilatiin.Kaukana kuitenkin esimerkiksi Suomen laadukkaista leirintaalueista.


Koska Eilat on autiomaiden ymparoima on tarjolla myos monia aavikkoretkia.
Suosittuja ovat mm.kameli-ja jeeppisafarit.
Ja jos luistelua kaipaa,Eilatiin avattiin muutama vuosi sitten Ice Mall eli suuri ostoskeskus,jonka keskella on luistinrata.
Sielta otetut kuvat onkin sitten vain kamerassa...

Eilat yllatti positiivisesti monen vuoden tauon jalkeen.Varmaan lomailemme siella pian uudelleenkin...

Pahoittelen kuvien huonoa laatua.

8 kommenttia:

 1. Mieheni ei tykkaa Eilatista ja en juuri minakaan, eli olen ollut siella tana reilun 30 vuoden aikana tasan 5 kertaa: 3 kertaa sen vuoksi kun Suomen serkkuni on tullut sinne lomalle, kerran v-91 Irakin sodan aikana kun mieheni oli siella armeijassa ja yhden viikonlopun jolloin patikoitiin maastossa ja vain yovyttiin kaupungissa.
  Mutta hienoa etta viihdyitte. Minusta on aina kivempi majoittua asunnossa/talossa mieluummin kuin hotellissa.

  VastaaPoista
 2. Varmasti hineo matka! Tuohon vuokrausjuttuun osuu taas tämä, että maailma on niin pieni..:)

  VastaaPoista
 3. Maiseman vaihdos tekee aina hyvää!=) Ihanaa, että teillä oli onnistunut Eilatin reissu ja vieläpä tutulta vuokratussa villassa!=) Kuvia katsellessa tuli elävästi mieleeni 10v.häämatkamme, jolloin olimme Eilatissakin muutaman päivän. Orchid Resortissa yövyimme(oli ihana paikka!), sukelsimme 6 metriin, kameli- safari ja beduiini- illallinen tähtitaivaan alla..Kävimme myös tuolla Marine Parkissa.Tästä on siis 8-vuotta aikaa, joten ehkäpä pitäis pian ottaa uusiksi!=) Delfiinien kanssa olisin halunnut päästä uimaan, mutta silloin ei aikamme enää riittänyt siihen...jospa sitten ensi kerralla onnistuisi!?
  Kiva, kun laitoit postauksen tästä, kiitos! -Johanna-

  VastaaPoista
 4. Kyllä kelpaisi minullekin Eilatin loma. Katsoimme silloin Jerusalemissa käydessä, että paljonko sinne olisi ollut matkaa, mutta oli liikaa niin lyhyeen visiittiin. Ehkä joskus vielä saamme Israelin ympäriajon ja näemme kaunista maatanne monipuolisemmin.

  VastaaPoista
 5. Meidänkin Eilatin käynnistä on hurrrjasti aikaa(Emil oli 1-vuotias)!!!
  Varmasti paikka on muuttunut paljon ja upea rantalomakohde. Minä en vaan niin paljoa välitä löhöilystä ja uimisesta...
  Teillä oli käytössänne upea villa, laita siitäkin joskus kuvia!

  VastaaPoista
 6. Minä en ole ollut Eilatissa sitten vuoden 2004, jolloin asuin täällä edellisen kerran.
  Voihan harmi ettet saa siirrettyä kuvia kamerasta tietsikkaan, oliskohan ongelma itse johdossa jonka kautta kuvat siirtyvät? Ainakin itselläni oli kerran ongelma joka johtui sellaisesta.

  VastaaPoista
 7. Oli varmaan kiva reissu :) Hauska sattuma vuokraus-asiassa :D

  VastaaPoista
 8. Minäkin olen ollut kerran Eilatissa ja käynyt tuolla vedenalaisessa observatoriossa. Oli kyllä upea paikka.

  VastaaPoista